Residential Extension Commission: Chalgrove, Oxfordshire

< prev   |   all   |   next >


Residential Extension Commission: Chalgrove, Oxfordshire.
 
 
Client: Private Client.
 
 
Type: Single Storey Rear Extension & Front Dormer.
 
Brief: This project, now partly complete, was a single storey rear extension and front dormer addition to a detached house in Chalgrove, Oxfordshire. The existing property, set over 2 floors, had modest front and rear gardens and was set within a conservation area. Our clients wanted to extend their existing property in order to create a large open plan living / kitchen area to the rear on the ground floor. A small front gable dormer was also proposed to create additional headroom within the existing front bedroom. All proposed materials and details are to match existing.
 
 
Build Cost: Estimated at £55k.
 
 
Status: Completed February 2013 (Front dormer only at this stage)