Residential Extension Commission: North Oxford, Oxford, Oxfordshire 8

< prev   |   all   |   next >


Residential Extension Commission: North Oxford, Oxford, Oxfordshire 8
 
Client: Private Client.

Type: Rear Extension.

Brief: This project, now complete, was a single storey rear extension and internal refurbishment to a terraced house in North Oxford, Oxford, Oxfordshire. The existing property, dating from the 1970’s, was set over 3 floors with a modest rear garden. Our client wanted to completely refurbish the property while increasing the size of the existing kitchen / dining area by adding an extension. The extension was to create a large open plan kitchen / living / dining area with large bi-folding doors opening onto new decking. A flush rear door detail was provided to create a true inside / outside feel. Roof windows were also provided to flood the centre of the property with natural light.
 
As part of the works new staircases were provided in order to minimise landing areas for the best use of space.
 
Build Cost: Estimated at £130k.
 
Status: Completed March 2017.