Residential Extension Commission: Tubney, Oxfordshire

< prev   |   all   |   next >


Residential Extension Commission: Tubney, Oxfordshire

Client: Private Client.

Type: Two Storey Side / Rear Extension.

Brief: This project, now complete, was a two storey side / rear extension to a semi-detached property in Tubney, Oxfordshire. The existing property was set over 2 floors with a large rear garden and small parking area to the front. Our clients wanted to transform their property by was of substantial demolition / alteration works prior to the main extension being started. Our brief was to create a large open plan kitchen / dining / living area on the ground floor, along with new utility / shower room area. At first floor a new master suite was to be provided along with 2 further additional bedrooms.

A key challenge to address on this project was that the property was located within the Oxford Green Belt and as such there were specific volume restrictions placed on the design.

Build Cost: Approx £160k.

Status:  Completed January 2015.